Het was gisteravond druk in het restaurant, dus als voorraadbeheerder wil je extra aandacht besteden aan het controleren van de materialen. Je begint met de keukenvoorraad en weet precies waar je rekening mee moet houden. Zo is een tekort aan bestek een ondenkbare situatie. En de chef-kok heeft graag een extra fileermes tot haar beschikking. Dan is het tijd om met behulp van de HACCP het gehele productieproces van het restaurant na te lopen op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Deze HACCP geven aan waar de gevaren liggen. Aan jou de taak om bij te houden hoe de risico’s worden beheerst in het restaurant. Na deze klus neem je ook nog de bestellingen en de inventaris door. De tijd vliegt voorbij. Voor je het weet opent het restaurant en stromen de gasten binnen. Je rondt je werkzaamheden af en wenst je collega’s succes met de avonddienst.
Wat leer je?
Tijdens dit MBO-deelprogramma verdiep je je in de volgende onderwerpen:
- HACCP (Hygiënecode)
- Voorraadbeheer
- Bestellen, ontvangen en opslag van producten
- Keukenmaterialen
- Onderhoud inventaris
Voor wie is de MBO Module HACCP en Voorraadbeheer?
Deze module is ideaal voor mensen die werkzaam zijn bij bedrijven waar gewerkt wordt met levensmiddelen, zoals restaurants, supermarkten en distributiecentra. Wil je je ontwikkelen op het gebied van voedselveiligheid en voorraadbeheer? Dan is deze module voor jou!
Waarom studeren bij Scheidegger?
Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Bij Scheidegger doen wij er alles aan om jou te ondersteunen bij het behalen van je diploma. We adviseren je bij het kiezen van de juiste opleiding en begeleiden je tijdens je studie tot aan het diploma. Kortom: je krijgt van ons het duwtje in de rug dat je nodig hebt om je opleiding succesvol af te ronden. Want wij willen niets liever dan dat jij slaagt. En met behulp van onze 6 gouden garanties gaat het jou lukken. Gegarandeerd!
Kleine groepen en persoonlijke begeleiding
Wij geloven in leren van en met elkaar. Daarom vinden wij klassikaal onderwijs belangrijk. Bij Scheidegger studeer je in kleine groepen van maximaal 19 personen. Dan kunnen we de stof goed uitleggen, iedereen persoonlijk begeleiden en alle vragen uitgebreid beantwoorden. Zo weten we wat jij nodig hebt om te kunnen slagen en zo het beste uit jezelf te halen!
Onze docenten komen zelf uit het vak en weten precies hoe ze de theorie kunnen vertalen naar de praktijk. Zo leer je bij ons de theorie die je echt nodig hebt zodat je het direct kunt toepassen in je werk. Daar is ons lesprogramma op afgestemd. Wil je weten hoe onze studenten hun opleiding hebben ervaren? Lees hun verhaal.
Natuurlijk moet je het zelf doen, maar je staat er niet alleen voor! Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die als geen ander weet wat er allemaal komt kijken bij het volgen van een studie. Zo helpen wij je om het beste uit jezelf te halen. Jouw doel is ons doel: een diploma!
Unieke opleidingsopzet
De MBO Module HACCP en Voorraadbeheer duurt 3 maanden en bestaat uit 4 lessen. Je wordt begeleid door een studiebegeleider bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het digitaal examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een studie succesvol af te ronden.
Vervolgopleiding
Dit MBO-programma biedt een goede basis om verder te studeren. Zo kun je doorstromen naar:
- Zelfstandig werkend kok niveau 3
Examengarantie
Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. Zie onze 6 gouden garanties voor meer informatie.
Btw
Je ziet de prijs die je als consument betaalt. Ben je werkgever en wil je informatie over de btw, kijk dan op Praktische informatie.